Download Kuva:
Orvokki Kuortti / Kuva: Riikka Salminen
Download Kuva:
Orvokki Kuortti / Kuva: Riikka Salminen
Download Kuva:
Minna Canth / Kuva: Riikka Salminen
Download Kuva:
Minna Canth / Kuva: Riikka Salminen
Download Kuva:
Meeri Koutaniemi / Kuva: Riikka Salminen
Download Kuva:
Aurora Karamzin / Kuva: Riikka Salminen
Lukunäyte
Odotettu kirja, jonka haluat antaa lapsellesi

Eivät naiset voi olla lääkäreitä, arkkitehtejä, lentäjiä, pappeja, ministereitä, heille sanottiin. Et voi, et osaa, et pysty. Älytöntä edes yrittää! Ja toisaalta mikä tahansa on mahdollista, heitä kannustettiin. Ole oma itsesi ja tee sitä mitä haluat!
 
He tarrasivat tuoliinsa rystyset valkoisina, kasvot punaisina ja pysyivät paikoillaan, kun luentosalillinen miehiä käski heitä poistumaan. He pelastautuivat Atlantin tyrskyistä yksinlennollaan. He tekevät elokuvia ja taidetta, kirjoittavat kirjoja, kehittävät tiedettä ja parantavat arkeamme.
Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa on kokoelma satumuotoisia, henkilöhaastatteluihin ja taustakirjallisuuteen pohjautuvia tositarinoita. Kirjassa eletään 40 tytön mukana 1800-luvulta nykypäivään, ponnistetaan erilaisista lähtökohdista, kompastellaan ja toteutetaan haaveita. Tuttujen ja vähemmän tunnettujen naisten elämäntarinat kannustavat ja inspiroivat, hämmästyttävät ja jättävät jäljen. Kirja muistuttaa niin pieniä kuin isompiakin lukijoita siitä, että pystymme aina paljon enempään kuin mitä rohkenemme edes ajatella.
 

Osta

28.00 €

Riikka Salminen
Ida Salminen


Iida Salminen & Riikka Salminen

Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa