Lukunäyte
Kuka saa päättää, mikä tarina on totta?

Siljan barbileikissä Tähkäpää on saanut happoa kasvoilleen. Pikkuveli, joka ei syntynytkään, puhuu Santulle jukurttipurkkipuhelimessa. Isä katoaa omille teilleen, jättää lapset yksin vaikka äiti on yötöissä ja sairaalassa sitten, kun ei enää jaksa. Mummi toivoo että ukki jo kuolisi, kun se oma elämä on jäänyt elämättä, ja kokee ihmeen rypyttäessään riisipiirakoita.
Romaanin moniääninen tekstikudelma rakentuu yhden perheen tarinoiden katkelmista ja kirkkaista välähdyksistä. Kokonaisuus hengittää kertomisen tahtiin. Ukonilman painostavuus kasvaa kohti lopun purkausta, myrsky nousee lupauksena vapaudesta.
Omaääninen esikoisromaani kertoo omaksi itsekseen kasvamisesta ja pelon ylittämisestä, ihmisistä jotka eivät kohtaa ja siitä, miten tyhjän voi kertoa täyteen rakkautta.

 

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

29.00 €

Annastina Stormin esikoisromaani liikuttaa ja valloittaa. Harvoin sääli, surumieli, ilo ja hyvä olo läikkyvät mielessä yhtä aikaa niin kuin Annastina Stormin äärella.
Kirjareppu-blogi

Annastiina Stormin esikoisromaani Me täytytään valosta on hyvin omaääninen, originelli ja riipaisevan kaunis tarina lapsuudesta, kun isä on käärme olohuoneessa ja äiti varoo astumasta käärmeen hännälle tai edes varjolle. /---/ Löydän pieniä yhtymäkohtia omaan lapsuuteeni, ja vaikka ne ovat niinkin mitättömiä kuin vesipisaroiden kilpa auton ikkunassa, tunnen kuinka sanat ovat kirjoitettu juuri niin, että minä katsoisin niitä tarkkaan.
Blogi, Aina joku kesken
 

Stormin debyytti ei teemastaan huolimatta ole läpeensä ahdistava, vaan myös lohdullinen ja toivoa antava. Tummien sävyjen keskellä on aina kepeämpiä hetkiä, esimerkiksi lasten barbi- ja dinoleikeissä. 
Anni Valtonen, Helsingin Sanomat

Kirkkaalla kielellään, universaalilla tematiikallaan, rytmin hallinnallaan tämän kosolti samaistumispintaa tarjoavan romaanin soisin päätyvän mahdollisimman monen käsiin. 
Anni Valtonen, Helsingin Sanomat

Vaikka henkilömäärä on isohko ja kirja pienehkö, Stormin on onnistunut rakentaa hahmoistaan kokonaisia ihmisiä. Ristiriitaisia, lähtökohtiensa ja kokemustensa summia.
Noora Vaarala, Aamulehti

Tämä on hieno romaani, itkusta ja kivusta huolimatta valossaan säkenöivä.
Helmi Kekkonen, Sivulauseita-blogi

Me täytytään valosta on vaikuttava esikoisteos. (--) Erilaiset kerronnan lajit on yhdistelty kokonaisuuteen toimivasti, ja tyyli pysyy vahvana ja johdonmukaisena läpi kirjan.
Tuomas Aitonurmi, Tekstiluola-blogi

Annastiina Stormin esikoisromaani Me täytytään valosta on hyvin omaääninen, originelli ja riipaisevan kaunis tarina lapsuudesta, kun isä on käärme olohuoneessa ja äiti varoo astumasta käärmeen hännälle tai edes varjolle.
Aina joku kesken -blogi

Annastiina Storm