Download Kuva:
Tuuli Toivola
Download Kuva:
Tuuli Toivola
Download Kuva:
Tuuli Toivola
Download Kuva:
Tuuli Toivola
Lukunäyte
Hurmaava saturomaani Astrid Lindgrenin hengessä

Miranda matkaa pohjoisen metsäalueelta etelän rannoille sukeltaakseen kevään tullen helmiä kuningattaren hovin tarpeisiin. Hän on helmenkalastajista taitavin ja uskoo löytävänsä myös kaikkien havitteleman, myyttisen silmäkiven. Kerrotaan, että sen, joka löytää silmäkiven, ei tarvitse koskaan enää kaivata mitään.
Mutta miten etsiä arvokasta helmeä, kun vaivoiksi lähtee mukaan Syrsa, höpöttävä pikkutyttö joka ei pysty sukeltamaan helmiä nostattamatta merenpohjasta hiekkaa?
Helmenkalastaja on klassinen ja jännittävä saturomaani taianomaisesta mutta todentuntuisesta maailmasta, jossa helmet laulavat merenpohjan rauhassa ja ruusuhai vaanii kiven takana. Se on kirja kaipuusta, ystävyydestä ja siitä, mikä elämässä on tärkeää.
Kirja palkittiin Runeberg Junior -palkinnolla vuonna 2018. Helmenkalastaja voitti Schildts & Söderströmsin lastenromaanikilpailun vuonna 2016.
 

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

12.90 € 26.00 €

Helmenkalastaja on maaginen saturomaani, joka imee mukaansa. Erlandssonin kieli ja kuvaus ovat aistivoimaisia ja lukija näkee tapahtumat silmiensä edessä. Tarina pitää myös otteessaan alusta loppuun. Teoksessa on vahva sanoma ystävyyden tärkeydestä ja siitä, mikä maailmassa lopulta on tärkeää.
Blogi, Lastenkirjahylly

Karin Erlandsson


Karin Erlandsson

Saarretut

Karin Erlandsson

Kuolonkielot

Karin Erlandsson

Minkkitarha