Download Kuva:
Sanna Mander
Download Kuva:
Sanna Mander
Download Kuva:
Sanna Mander
Download Kuva:
Sanna Mander
Lukunäyte
Kurkista naapuriin ja etsi avain!

Tähän taloon, jonnekin
avaimeni hukkasin!
Se voi olla siellä tai täällä,
kakun alla kaapin päällä!
Auttaisitko pikkuisen?
Etsisitkö avaimen?

Tässä riemukkaassa kuvakirjassa tutustutaan erään kerrostalon värikkääseen elämään. Rennosti riimitelty tarina johdattaa etsimään kotiavainta, mutta mistä asunnosta se löytyy?
Jokainen aukeama esittelee uuden kodin ja sen moninaiset asukkaat: pinkissä yksiössä asuu prinsessa, joka ei viihtynyt kuninkaanlinnakodissa, Laineilla juhlien teema ei ole koskaan probleema, asuupa talossa myös keräilijäkummitus, joka tarvitsisi apua sotkuisen kotinsa siivoamisessa. Vintillä laatikoiden ja vanhojen talviturkisten seassa pyörii joka ilta lumottu karuselli.
Avain hukassa on ilmestynyt ruotsiksi nimellä Nyckelknipan Schildts & Söderströmsin kustantamana. Kirjaa ei ole käännetty, vaan Mander on itse kirjoittanut tekstit molemmilla kielillä.
Avain hukassa on lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittaja 2017 ja Rudolf Koivu -lasten- ja nuortenkirjakuvituspalkinnon voittaja 2017.

 

Osta

22.00 €

Sekä Manderin riimittelyt että yksityiskohtaiset kuvituksen hurmasivat minut oivaltavuudellaan. Kirjaa lukiessa (ja sitä kadonnutta avainta kuviesta etsiessä!) lapsikin oppii aivan huomaamattaan, että on aivan luonnollista, että meitä on täällä maailmassa hyvin erilaisia ihmsiä ja persoonia.
Luetaanko tämä? -lastenkirjablogi

Aukeamat ovat lukuisista yksityiskohdista huolimatta levollisia ja värimaailma  tarkoin harkittu, mutta silti mukavasti yllättävä.
Päivi Heikkilä-Halttunen, Lastenkirjahylly-blogi

Avain hukassa on ilahduttava ja humoristinen tarinakokoelma. Siitä voi tarkkasilmäinen löytää myös kuviin piilotettuja intertekstuaalisia viittauksia kirjallisuuteen ja Manderin omaan tuotantoon.
Lukuloikka-kirjallisuusblogi

Med suverän känsla för språk, form och bilderbokens blandade läsekrets visar Sanna Mander att ännu en finlandssvensk bilderboksstjärna är född.
Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet

Ajattelen Manderin teoksen Avain hukassa olevan täsmäkuunneltavaa ja -katsottavaa alle kouluikäiselle lapselle. Lukija voi kaikessa rauhassa lukea runot ääneen. Luin niitä tänään itsekseni ääneen, huomenna pääsen lukemaan niitä alakoululaisille. Yhteinen kuvien tutkiminen on miltei loputon ilo muutaman (kymmenen) lukukerran jälkeen.
Blogi, Kirjakko ruispellossa

Sanna Mander


Sanna Mander

Prinsessavärityskirja

Andrei Huhtala & Sanna Mander

Punis