Omaelämäkerrallisen proosan mestarin odotettu teos

Kahdeksaan pohdintoon jakautuvassa, episodimaisessa kirjassa seurataan Peter-nimisen kirjailijan tasaista elämää ja hänen elämänsä tärkeitä naisia: keskiössä on äiti, mutta tavataan myös sisko, vaimo ja tytär. Arkisten kohtaamisten ja absurdien sattumien keskellä Peter tavoittelee aitoa kohtaamista. Hän muistelee, havainnoi, yrittää keskustella, pyrkii kohti toista ihmistä, koettaa hahmottaa itseään ja heitä mutta jäävätkö läheisimmätkin ihmiset lopulta aina arvoituksiksi?
Äiti marraskuu on kuvaus miehestä ja hänen naisistaan, läheisyydestä ja etäisyydestä, yksinäisyydestä ja ihmisen elämästä. Melankolista virettä sävyttää omalaatuinen, hiljainen huumori.
 

Paperikirja
Sähkökirja
Osta

32.00 €

Nautin kerronnasta, sen poukkoilevasta katsantotavasta. Voisin ruotia kyllästymiseen asti jokaista kahdeksaa pohdintoa, nostaa hämmentäviä, monitulkintaisia, naurattavia ja liikuttavia kohtia sekä ällistellä nyrjähtäneisyyttä. Tai heltyä monisanaiseksi lämmöstä, jolla kertoja lähimpiään tarkastelee.
Kannattaa lukea.
Tuijata. Kulttuuripohdintoja -blogi
 

Sandström kirjoittaa ihastuttavan aistimuksellisesti ja keksii ja kehittelee jatkuvasti tuoreita, havainnollisia vertauksia kertojansa huomioiden ja mietteiden selvennykseksi.
Äiti marraskuun arvoituksellisuus ja monikerroksisuus sekä Sandströmin taiturimainen kieli tarjoavat lukijalle sen harvinaislaatuisen ilon, että kirjan voi ja haluaa lukea uudelleen ja taas uudelleen ja nauttia joka lukukerrasta.
Kirjareppu -blogi
 

Kun äiti melkein kamelin tappoi, ja ontuminen loppui antabus-kuurilla Peter Sandströmin tragikoomisille sukutarinoille ei mikään inhimillinen ole vierasta.
Runeberg-palkitun Peter Sandströmin Äiti marraskuu tuo nykykirjallisuuteen vaaran tuntua. Arkea ja ihmiskohtaloita kuvataan teoksessa absurdin huumorin kautta.
Juhani Brander, Aamulehti
 

Peter Sandström


Peter Sandström

Laudatur

Peter Sandström

Valkea kuulas