fullsizerender

Peter Sandströmin Laudaturille Runeberg-palkinto!

Finlandia-ehdokkaanakin ollut romaani palkittiin tänään Porvoossa.

Peter Sandströmin Laudatur saa vuoden 2017 Runeberg-palkinnon. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa. Laudatur valikoitui voittajaksi kahdeksan ehdokkaan joukosta.
Palkintoraati kuvaa romaania muun muassa näin: ”Laudatur on lennokkaan hauska, aseistariisuvan haikea ja kieleltään juurevan notkea yllätysten romaani. Päähenkilömme, toimittaja ja runoilija Peter elää muutamaa kiireetöntä, miltei turhautunutta syyskuun päivää vuonna 2014 mutta myös turhankin kiihkeää absurdin melodraaman elokuuta 1988. [––] Laudatur on tutkielma ajasta, aikojen päällekkäisyyksistä ja niiden loputtomiin vaihtelevasta temposta. Se on tutkielma kielestä ja hiljaisuudesta, ihmisen kosketuksista toisiin ihmisiin ja maailmoihin. Laudatur tutkii elämää, ihmisiän vuodenaikoja ja omaa kuolevaisuuttamme. Peterin sukupolvi kohtaa menneet ja tulevat eikä hallitse aina edes itseään. Esiin piirtyy ihminen sellaisena kuin hän on, riittämättömyydessään riittoisana. Ennen kaikkea Laudatur on tutkielma ihmisen rakkauksista, koko siitä rakkaudesta, joka elämäämme mahtuu.
Peter Sandströmin romaani palkitaan kaikista lukuaineksistaan yleisarvosanalla laudatur. Outi Mennan suomennos on jälleen uusi osoitus siitä, miten käännökset laajentavat lukemisesta nauttivaa maailmaamme.”
Laudaturin on ruotsiksi julkaissut Schildts & Söderströms ja suomeksi Kustantamo S&S. Kirjan on suomentanut Outi Menna.
Runeberg-palkintoraatiin kuuluivat runoilija ja toimittaja Tommi Parkko, kirjallisuustutkija Maili Öst ja kirjailija Tero Liukkonen. Palkinnon maksavat sanomalehti Uusimaa ja Porvoon kaupunki.

9789515239686
Runeberg-palkinnon kunniaksi kirjan saa verkkokaupastamme tarjoushintaan! Myös sähkökirjana!